tiistai 3. toukokuuta 2011

Uusi lippu turkulaisille arkeologeille

Hieman yli vuosi sitten vapun yhteydessä todettiin, että arkeologian ainejärjestö Vare ry:n lippu on aivan liian pieni ja vaatimaton verrattuna muiden ainejärjestöjen vastaaviin. Silloin päätettiin, että seuraavana vappuna meillä olisi Turun yliopiston suurin ja kaunein lippu. Työ eteni melko hitaasti, vaikka allekirjoittanut raapustikin johonkin paperin kulmaukseen alustavia suunnitelmia lipusta. Hyvin varhaisessa vaiheessa päätettiin, että se olisi poikkipuusta riippuva gonfalone-tyyppinen lippu, johon kuuluu alareunaa koristavat kielekkeet. Ideana tässä oli se, että Taidemuseonmäellä rivissä olevat tavanomaiset liput eivät juurikaan erotu toisistaan, mutta poikkipuusta roikkuva lippu osoittaa aina yleisöä kohti.

Materiaaliensa puolesta suosittiin lähes yksinomaan luonnonmateriaaleja eikä mitään polyesteriä, kuten moderneissa lipuissa. Pohjakankaana käytettiin pellavaa ja ainejärjestön hevosenkenkälogo on puolestaan ohutta villahuopaa. Kankaan lisäksi projektiin kuului lipputangon teko männystä. Poikkipuun liitoksessa käytetty ruuvi saatiin näppärästi piilotettua peuran raakanahasta tehdyllä nyörillä. Lippu on ommeltu täysin käsin allekirjoittaneen toimesta ja aikaa siihen ei mennyt paria viikkoa kauempaa. Valmiiksi lippu tuli viikkoa ennen vappua ja kokoa sillä on noin 150 X 90 cm. Kokonsa puolesta se ei kuitenkaan ollut kulkueen suurin lippu, mutta se oli varmastikin ainoa käsin tehty lippu koko kulkueessa ja luonnollisesti myös kaunein. Lisäksi on vielä sanottava, että gonfalone-ratkaisu osoittautui oikeaksi sillä meidän lippumme näkyi parhaiten mäeltä alaspäin. 

1 kommentti:

  1. Hienoa Jussi! Lippu sai todella ansaittuja kehuja kulkuetta seuranneelta rahvaalta. Mainiota että pistit blogin pystyyn, toivottavasti ehdit kesän mittaan kirjoitella.

    VastaaPoista