tiistai 29. maaliskuuta 2011

Königsbergin vaakuna

Tämä projekti lähti liikkeelle oikeastaan tylsyydestä. Yhtenä kesänä minulla oli vain yksinkertaisesti hyvin paljon vapaa-aikaa ja todella vähän rahaa. Halusin kuitenkin kehittää itselleni jotain tekemistä, joten aloin käymään läpi tavaroitani. Lopulta käteeni osui muutama muovipussi, joissa oli kankaita vanhoista projekteistani. Niitä ei kuitenkaan ollut tarpeeksi, jotta mitään muinaisvaatteita olisi voinut ommella, joten päädyin lipun valmistamiseen. Katsoessani kankaiden väriskaalaa, joka oli pääasiassa punaista ja valkoista, mieleeni muistui vanhat Hansaliiton kaupunkien vaakunat. Jostain syystä henkilökohtainen mielenkiintoni on jo pitkään kiinnittynyt Königsbergiin (nyk. Kaliningrad) ja sen vaiheisiin, joten se oli luonnollinen valinta. Itse ompelutyö sujui musiikkia kuunnellessa joutuisasti. Valitettavasti kunnianhimo kasvoi työtä tehdessä ja päätin, että kruunun ja ristin lisäksi myös molemmat paneelit pitäisi koristella punaisella ja valkoisella langalla (tälle on varmasti olemassa oikea termi, mutta koulutukseni pääpaino oli metallitöissä, joten tästä on turha nostaa äläkkää). Tämän ansiosta muutaman viikon ompelutyöstä tuli parin vuoden mittainen projekti. Ryhdistäytymällä se olisi varmasti valmistunut nopeammin, mutta opiskeluelämä ja muut työt painoivat päälle ja lippu jäi hieman taka-alalle. Lopulta sain otettua itseäni niskasta kiinni ja lipun viimeisteltyä. Mielenkiintoisena seikkana voin kertoa sen, että metallipuolen miehenä käytin erilaisiin mittauksiin myös työntömittaa. 

Materiaali: Villakangas

3 kommenttia:

  1. Taas hienoa työtä! Minkä kokoinen tuo oikein on ja millainen on suunniteltu käyttö? Jonkinlainen viiri tai seinävaate kenties...?

    VastaaPoista
  2. Lipun strategiset mitat ovat 95cm x 50cm. Alkuperäinen ajatuksena oli ulkokäyttö, mutta materiaalien puolesta se on siihen tarkoitukseen aivan liian raskas ja paksu,

    VastaaPoista
  3. Olikin aika lailla isompi kuin odotin. Aika komea vaikka seinällä pidettynäkin!

    VastaaPoista